Over mij

Over mij

Ik help je op weg, loop een stuk met je mee, daarna gaan we allebei weer onze eigen weg. Lifestyle coaching gaat over handvatten geven en niet over regie uit handen nemen. Ik heb mezelf gevonden en dat gun ik jou ook!

Het leven is soms een grote rollercoaster, alsof ik in een sneltrein zat die alleen maar op de grote stations stopte.
Wat hectiek en stress allemaal met je kan doen heb ik zelf mogen ervaren. In mijn jeugd en puberteit sportte ik veel. Ik handbalde,  zat ik nog op school en had een bijbaantje. Allemaal prima te doen.
Na dat ik een nare enkelblessure kreeg, zijn er dingen gaan veranderen. Ik kon fysiek minder, had een lange revalidatie en moest daarna de beslissing nemen om minder te gaan sporten. Omdat ik toch betrokken wilde blijven bij de sport ben ik een cursus sportmassage gaan volgen en heb daarna jaren in de medische begeleiding van een voetbalclub gezeten. Daar werd ik me bewust dat dit precies was wat ik wilde.

Ik ben me meer en meer gaan verdiepen in “de mens” en een opleiding in de natuurgeneeskunde gaan volgen als Kinesioloog. Kinesiologie betekent “ Leer van de bewegingen”. Een mooie 4 jarige HBO opleiding waarin ik heel veel heb geleerd over “de mens” en mezelf heb terug gevonden, of toen pas heb leren kennen.
Inmiddels werkte ik op kantoor, was getrouwd en had twee  kinderen en kwam ik erachter dat het werken op kantoor niet was waar ik me echt gelukkig bij voelde. Een van de eerste grote stappen was mijn baan opzeggen en mijn eigen praktijk starten!

Wauw, wat gaf dat een vrijheid, maar ook weer druk omdat ik nu zelf verantwoordelijk was voor mijn inkomsten. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat mijn praktijk goed begon te draaien. Maar het bleef knagen, er was iets wat me tegenhield helemaal voor mijn praktijk te gaan. Nadat ik de meeste vervelende beslissing in mijn leven heb genomen, ik ben gescheiden, kon ik echt “mijn” leven gaan leven. Ook dat heeft nog wel een tijd geduurd, maar ik kan zeggen dat als je ballast bij je blijft dragen (wat het ook is), je niet je leven kan leven wat bij je hoort. Dit kost veel energie en kan ook tot fysieke klachten leiden. 

Ik heb mijn energie weer terug, voel me mentaal sterker dan tevoren en heb mezelf terug gevonden! Dat gun ik jou ook!